Konvertera PDF till Excel

Soda PDF:s KOSTNADSFRIA* verktyg för PDF-konvertering gör det möjligt att snabbt och enkelt konvertera PDF till Excel. Konvertera PDF-filer till Excel-kalkylblad med bara några klick.

Släpp filen här eller

  • Google Drive
  • Dropbox
Dina filer är säkra

Dina filer lagras bara på våra servrar i 24 timmar, sedan raderas de permanent.

Så konverterar du PDF till Excel

1 Välj en fil

Det är enkelt att konvertera PDF till Excel. Första steget är att välja filen du vill bearbeta i vårt konverteringsverktyg. Välj en PDF-fil att konvertera till Excel genom att ladda upp den från datorn eller från en molnlagringstjänst som Google Drive eller Dropbox. Eller så kan du helt enkelt dra och släppa PDF-filen i rutan för att ladda upp den. När filen har laddats upp inleder vårt verktyg konverteringen från PDF till ett Excel-dokument.

2 Visa och ladda ner

När PDF-filen har konverterats kommer du åt Excel-dokumentet genom att ladda ner det till din dator och visa det i din webbläsare. Du kan även ladda ner filer till datorn eller till en molnlagringstjänst som Google Drive eller Dropbox. Du väljer själv vart du vill ladda ner filen. Vi kan även skicka en länk till dokumentet via e-post. Länken är bara tillgänglig i 24 timmar. Länken ger åtkomst till filen som du använde vårt konverteringsverktyg på.

Laptop

Visste du detta?

PDF-sidor konverteras till Excel-kalkylblad

Läs mer om att konvertera från PDF till Excel

Bevarat format i filerna

Formatet i din PDF-fil respekteras i den nya Excel-filen när konverteringen till PDF med vårt kostnadsfria* verktyg är färdig. Tomma celler infogas i Excel-kalkylbladet för att ersätta tomrum i PDF-filen. De ursprungliga färgerna, kanterna och teckensnitten i PDF-filen bevaras när den har konverterats till Excel. Din nya fil förlorar ingen ursprunglig formatering. Du kan faktiskt lägga till ytterligare formatering och förbättra det konverterade dokumentet, eftersom det nu är helt redigerbart. Du kan anpassa det nya dokumentet fritt, helt efter dina behov.

Redigera din Excelfil

PDF-dokument kan inte innehålla några matematiska formler, men det kan Microsoft Excel-dokument. Det innebär att inga formler återskapas i kalkylbladet när du har konverterat PDF-filen till Excel. Eftersom vårt verktyg konverterar alla data från det ursprungliga dokumentet till det nya dokumentet kan du infoga formler i dokumentet när det har konverterats till Excel. Det är precis som om det ursprungliga dokumentet alltid har varit i formatet Excel. Med vårt kostnadsfria* konverteringsverktyg för PDF kan du redigera dina konverterade dokument efter behov. Du kan lägga till element i filerna som endast finns i Excel och på så sätt skapa ett dokument som passar dina behov.

Konvertera tillbaka till PDF

Saknar du din gamla PDF? När du har redigerat din Excel-fil kan du konvertera tillbaka den till ett PDF-dokument. Det finns många fördelar med att konvertera tillbaka dokumentet till en PDF-fil. PDF är ett universellt sätt att visa dokument som säkerställer att alla du väljer att dela dokumentet med kan se det på rätt sätt. Konvertera till PDF för att göra det lättare att visa och distribuera dina filer. Du kan använda vårt kostnadsfria* onlineverktyg för konvertering från Excel till PDF för att konvertera alla Excelfiler till PDF. Med vårt kostnadsfria* verktyg är det lika lätt att konvertera till PDF som att konvertera PDF till en rad andra filformat.

Visste du att du även kan konvertera Word-dokument, PowerPoint-dokument, JPG-dokument, HTML-filer, GIF-filer och TXT-filer till PDF samt konvertera flera andra filformat med våra onlineverktyg?

Recensera verktyget
()

*Begränsningar vad gäller storlek och daglig användning kan gälla. Avanquest 2022, med ensamrätt.